Sådan kan AI bidrage til en bedre læringsoplevelse

22 marts, 2022 in Nyheder

Q&A med Benjamin Rosén

Benjamin Rosén, der er CMO og partner hos TicTac Learn, fortæller om forskellige trends inden for EdTech. Nu er turen kommet til AI, og hvordan kunstig intelligens kan bruges til at forbedre læringsoplevelsen.

Hvordan bidrager AI til læringsoplevelsen?
AI hjælper os med at vurdere relevans af træning ift. brugernes behov, kompetencer og hvilke kurser de tidligere har taget og på den måde anbefale og præsentere læringsindhold til brugerne.

AI indbygges i disse år i online-platforme dedikeret til at distribuere digital læring – som LMS og LXP-løsninger. Den bedste platform, vi har i dag inden for sin prisklasse, er Docebo. I Docebo er AI-funktionerne inkluderet fra start. Hvor AI er med at til at effektivisere, hvordan træning administreres og distribueres, både internt og eksternt.

Hvad indebærer det?
Platformen hjælper med at automatisere træning, og mindsker den manuelle byrde for både brugere og administrator. Eksempelvis ved at foreslå, de mest relevante kurser ift. til brugernes faglige niveau.

Er der nogen fordele for administratorer eller ledere?

Administratorer og ledere kan f.eks. få en liste med AI-foreslåede kursusdeltagere fra deres egen organisation og nemt tilmelde eller anbefale denne træning til medarbejderne. Eller de kan få anbefalet kurser og træningsmateriale, der passer til lige netop deres organisation.

Hvordan foregår det?
AI analyserer kursusmaterialet – f.eks. ved automatisk at læse en præsentation igennem – eller ”lytter” til en video for at finde nøgleord, som derefter kan bruges til at identificere brugerens træningsbehov. Ud over at det er utroligt tidseffektivt, er det også med til at gøre relevant indhold nemmere at lokalisere, f.eks. når brugeren søger på særlige nøgleord som f.eks. ”GDPR” eller ”salgstræning”

Er der andre måder, AI kan bruges på til træning og kompetenceudvikling?

Træning, der benytter de samme elementer, som vi kender fra sociale medier, bliver også mere og mere udbredt. Her spiller AI også en vigtig rolle.

F.eks. tilbyder Docebo funktioner til ”social learning”. Med Docebo’s ”Discover, Coach & Share”-modul er det muligt at skabe en læringsorganisation, hvor den uformelle læring er en integreret del af træningen. Medarbejdere kan dele f.eks. videoer, PowerPoints, tips og ideer med hinanden. Her er AI med til at sikre synlighed af relevant indhold – f.eks. ved at vise, hvad kolleger med samme funktionsområde har set og ’liket’.
Docebo har også udviklet en AI-baseret virtuel coach. Coachen guider brugerne igennem træning og giver løbende feedback og påmindelser. Man kan sige, at det er en assistent, som gør alt for, at netop du lærer på den bedste måde. Jeg ved ikke, om det er særligt menneskeligt, men det er smart!

Vil du vide mere eller booke et møde med en konsulent hos TicTac?


Kontakt os allerede i dag!

I er velkommen til at kontakte os

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.

×

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.