Sådan kan AI bidrage til en bedre læringsoplevelse

22 marts, 2022 in Nyheder

Q&A med Benjamin Rosén

Benjamin Rosén, der er CSO og partner hos TicTac, fortæller om forskellige trends inden for EdTech. Nu er turen kommet til AI, og hvordan kunstig intelligens kan bruges til at forbedre læringsoplevelsen.

Hvordan bidrager AI til læringsoplevelsen?
Der er flere forskellige AI-funktioner, som arbejder sammen, men konceptet er ganske enkelt: Specialiserede algoritmer analyserer, hvilke forskellige typer indhold du lægger på din platform, samt hvordan du bruger platformen. Derefter finder den måder at forbedre og forenkle for både dig som ansvarlig, for ledere, kursusdeltagere og administratorer.

Den bedste platform, som vi har i dag, i sin prisklasse er Docebo (udtales Dåtjébo). I Docebo inkluderes AI-funktionerne i din platform for at forbedre måden, du distribuerer og håndterer kurserne på både internt og eksternt.

Hvad indebærer det?
At dit eget website automatisk iværksætter tiltag, som du ellers selv ville skulle foretage manuelt, enten som kursusdeltager eller administrator, som at tagge kursusmateriale, som indgår i kurser, som at håndtere alt socialt materiale eller foreslå, hvilke kurser der er mest relevante i de forskellige kursustrin.

Hvordan foregår det?
Når AI analyserer kursusmaterialet, fx til en video, ”lytter” teknologien til hele videoen, forstår nøgleudtrykkene og genererer tags. Ud over at det er utroligt tidseffektivt, er det også med til at gøre indholdet lettere at finde med dybdesøgninger.

Hvad er Docebo Discover?
Med Docebo Discover er det muligt at skabe en læringsorganisation, hvor den uformelle læring, der sker mellem kolleger, dokumenteres og kan deles med andre. Brugerne bidrager med viden, og Docebos indbyggede AI anbefaler lignende indhold.

Du har også sagt, at Social Learning bliver stadig vigtigere. Hvad betyder det?
At medarbejdere og deltagere generelt foretrækker at kommunikere i etablerede kanaler som Teams og Slack, snarere end i andre nytilkomne platforme. Derfor vil vi se en stor øgning i kanaler på etablerede kommunikationsflader til læring i 2022. Her er Docebos Invite-To-Watch – en funktion, som løfter den sociale indlæringsoplevelse ved at gøre det enkelt at dele indhold med kolleger.

Hvordan fungerer Invite-To-Watch?
Når en kursusdeltager deler en adgang i Discover, Coach & Share og vil invitere en specifik modtager til at se med, foreslår AI dem, der vil få størst udbytte af det. Kursusdeltagerne får altså forslag til indhold, som deres kolleger bidrager med på platformen, i forbindelse med at de ser en video eller et kursus – så de kan fokusere på relevant indhold.

Er der nogen fordele for administratorer eller ledere?
Administratorer får en liste med AI-foreslåede kursusdeltagere, når de tilmelder dem til et kursus, så de bruger mindre tid på at søge og brainstorme på, hvilke brugere der vil få størst udbytte af kurset. Ledere kan se forslag til kurser, som de bør tilmelde deres teammedlemmer, så teamet efterfølgende kan fortsætte deres indlæringsrejse uden administrativ indblanding.

Hvad er det mest menneskelige ved AI?
Docebo har en proaktiv virtuel coach, som giver hver enkelt kursusdeltager en unik, skræddersyet coaching gennem samtaler. Coachen guider dem løbende, giver feedback og små påmindelser og fungerer både på computeren og i mobilappen. Det fungerer som en assistent, som gør alt for, at netop du lærer på den bedste måde. Jeg ved ikke, om det er så menneskeligt, men det er smart!

Vil du vide mere eller booke et møde med en konsulent hos TicTac?


Kontakt os allerede i dag!

I er velkommen til at kontakte os

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.

×

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.