Sådan vælger du den rigtige uddannelsesmodel

25 april, 2023 in Nyheder

Når du har besluttet dig for, at du vil implementere uddannelse i din organisation, er tiden kommet til at vælge uddannelsesmodel. Det kan være en udfordring, fordi der er så mange faktorer at overveje. Du skal tænke over læringsmål, målgruppe, hvilke ressourcer du har (i forhold til tid, budget og kompetencer), og hvor fleksibel du er nødt til at være – for blot at nævne nogle få ting. Der dukker altid nye overvejelser op undervejs! Husk også på, at hver uddannelse har forskellige mål, og at du måske er nødt til at tilpasse eller udskifte uddannelsesmodellen, afhængigt af hvad du ønsker, at deltagerne skal lære, og hvordan de skal kunne anvende den nye viden.

Vi har samlet en række nøglefaktorer for, hvordan du vælger en uddannelsesmodel, der passer til netop dit formål og dine målsætninger – med fokus på digitale uddannelser.

  1. Læringsmål

Uanset hvilken uddannelsesmodel du vælger, bør du være sikker på, at den svarer til de læringsmål, du har opstillet. Hvis du for eksempel ønsker at fremme kritisk tænkning og problemløsning, kan det være en god idé at vælge en undersøgende uddannelsesmodel i stedet for de traditionelle forelæsninger. I dette tilfælde kan det være en idé at tænke aktivt kontra passivt.

Digitale uddannelser giver dig store muligheder for at kombinere både passiv og aktiv indlæring. Tilbyd den teoretiske uddannelse ved hjælp af medier som film, podcasts og tekster, og benyt interaktive værktøjer for at få deltagerne til at anvende deres nye viden i praksis. Ved at blande disse to ting kan du holde kort afstand mellem passiv tilegnelse af viden og aktiv anvendelse.

2. Målgruppe

Tænk over, hvilke behov og egenskaber målgruppen har. Der er stor forskel på, hvilken uddannelsesmodel der er den foretrukne, afhængigt af om du henvender dig til hele organisationen eller til individuelle teams.

Med en læringsplatform – et LMS – kan du nemt organisere uddannelserne efter gruppetilhørsforhold, vidensniveau eller vidensbehov. Onboarding for nye medarbejdere, instruktionsmoduler for undervisning i ny software eller produkter … eller hvorfor ikke en Code of Conduct-uddannelse for at få alle med ombord?

En del af vores kunder har også udarbejdet uddannelser for deres produkter, som de så tilbyder deres kunder. Et populært og effektivt alternativ til den klassiske instruktionsmanual!

  1. Ressourcer

Tænk over, hvilke ressourcer du har til rådighed. Hvis du vælger digital uddannelse, har du for eksempel brug for et forfatterværktøj til at udarbejde dine kurser i og en læringsplatform (LMS) til afvikling af kurserne . I planlægningen af indholdet, skal du også tænke over, om du vil lave film, tilføje lydfiler eller illustrationer og regne det med ind i budgettet. Hos TicTac finder du både LMS’er og forfatterværktøjer. Ønsker du hjælp til planlægning af hele læringsrejsen og udvikling af uddannelser, tilbyder vi også det.

  1. Fleksibilitet

Vælg en model, der er fleksibel og kan opfylde både nuværende og fremtidige behov. Mange af vores kunder vælger at starte med overordnede uddannelser for hele organisationen, som f.eks. onboarding, GDPR eller bæredygtighed. Det er uddannelser, som altid vil være nødvendige, og de er nemme at opdatere ved behov.

Foretag en gennemgang af organisationen og find ud af, hvilke uddannelsesbehov og -ønsker der er!

Ved at tænke over læringsmål, målgruppe, ressourcer og fleksibilitet får du et godt fundament at bygge videre på. Ligesom med alt andet er forarbejdet vigtigt. Det bliver meget nemmere (og sjovere) at udvikle uddannelser til din organisation, hvis du ved, hvad I har brug for. Hos TicTac har vi alle de ressourcer og al den viden og teknologi, du behøver til hele rejsen eller bare et lille stykke ad vejen.

Held og lykke, og #Neverstoplearning!

I er velkommen til at kontakte os

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.

×

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.