Har du tænkt over, hvor tit du bruger en søgemaskine, når du forsøger at løse et problem eller udtænke et ræsonnement? Svaret er sandsynligvis: Rigtig tit – måske flere gange om dagen. Mange af os gør det desuden som en del af vores arbejde. Hvis det også gælder dig, arbejder du mere eller mindre bevidst med metoden Learning in the Flow of Work. I månedens nyhedsbrev giver vi dig de bedste tips til, hvordan du kan maksimere vidensudveksling og -tilegnelse i din organisation, så dine medarbejdere kan få adgang til de informationer, de har brug for – præcis når de har brug for dem.
Begrebet Learning in the Flow of Work (eller LIFOW) blev introduceret i 2018 af den amerikanske uddannelsesekspert Josh Bersin. Det lyder måske komplekst – men de fleste af os gør det hele tiden, mere eller mindre bevidst. Kort sagt indebærer Learning in the Flow of Work at finde de informationer, man har brug for, præcis når man har brug for dem. Altså: En Google-søgning, et hurtigt spørgsmål til din kollega på Teams – eller hvad med et velorganiseret opslag med digitale kurser, som du har adgang til, når du har brug for dem.
Forudse, og udfyld almindelige videnshuller huller i viden og kompetence
Ved at anvende metoden Learning in the Flow of Work på digitale medarbejderkurser kan du både forudse og udfylde almindelige huller i medarbejdernes viden og kompetencer – og hele tiden supplere med mere information i takt med, at behovet opstår. Du kan udarbejde instruktionsvideoer til forskellige processer, informationer om hvordan man anvender skabeloner, salgstips og hurtigt udbrede viden om, hvad der sker i virksomheden. Derudover giver digitale kurser mulighed for ubegrænset repetition. Hvis man ikke forstår noget første gang, kan man vende tilbage igen og igen.
Du vil muligvis ikke kunne besvare alle fagspecifikke spørgsmål – men helt sikkert en stor del af dem. Involver dine medarbejdere i processen, og lad dem komme med input – de kender deres egne behov.
Lav kurser med de rigtige forfatterværktøjer
Det første, du skal gøre – når du har dit indhold på plads – er at oprette kurset. Det gør du enkelt ved hjælp af et forfatterværktøj. Der findes selvfølgelig flere forskellige, men vi anbefaler Articulate 360-suiten. Her finder du de absolut mest populære værktøjer til udarbejdelse af kurser: Rise og Storyline.
TicTac er forhandlere af Articulate 360-suiten, og vi bruger den også selv, når vi hjælper vores kunder med at udarbejde digitale kurser. Her finder du vores bedste tips til, hvordan du kan arbejde effektivt med Articulate 360.
Organisér, del og følg op med et LMS
Den bedste måde at organisere alle jeres kurser er ved hjælp af et LMS, og der findes et væld af valgmuligheder. Her hos TicTac arbejder vi med to: GO+ til mindre organisationer (eller store organisationer, som ønsker et enkelt og smidigt LMS), og Docebo, som giver næsten uendelige muligheder for at dele og følge op på læringsindsatser.
Tænk på følgende, når du vælger LMS:
- Hvad ønsker du, at LMS’et skal kunne? Er det nok, at du kan uploade kurser, tildele brugere og få et enkelt overblik over, hvem der har påbegyndt og afsluttet kurserne – eller vil du have mere?
- Hvor meget tid har du til ikke bare at udarbejde kurser, men også håndtere den administrative del?
Så kort sagt:
- Learning in the Flow of Work beskriver, hvordan vi anvender fx viden fra kolleger, Google og andre medier i vores arbejde til at få præcis de informationer, vi har brug for – når vi har brug for dem.
- Metoden kan anvendes til medarbejderkurser: Informative afsnit, der besvarer spørgsmål, som dukker op på netop jeres arbejdsplads.
- Udarbejd kurserne med et forfatterværktøj, og upload dem til et LMS, der opfylder jeres krav og forventninger til, hvordan I ønsker, at kurserne skal kunne bruges i organisationen.
- Husk: Kun fantasien (og jeres behov) sætter grænserne!
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan du kan gøre læring til en naturlig del af din og dine medarbejderes hverdag.