Hvordan man opkvalificerer og skaber vækst i en moderne verden

27 marts, 2023 in E-learning

Hvorfor er læring afgørende for virksomheder og organisationer?

De fleste medarbejdere angiver muligheden for at udvikle nye kompetencer som det vigtigste på en arbejdsplads. To af de fem vigtigste faktorer for folk, når de overvejer et nyt job, er ”muligheder for karrierevækst i virksomheden” og ”muligheder for at lære og udvikle nye færdigheder”. Arbejde handler ikke kun om tryghed og at kunne betale sine regninger. Arbejdspladsen er et sted, hvor vi udvikler os, vokser og lærer.

Hvorfor fokusere mere på læring?

Opkvalificering gør medarbejderne mere motiverede og bidrager til, at de bliver i organisationen. Personer, der deltager i online- eller personlige læringsaktiviteter, vokser og udvikler sig – og de kan lettere tilpasse sig under perioder med forandring. 

Nye tider, nye færdigheder

Har du nogensinde hørt om udtrykket VUCA? Det står for ”volatile, uncertain, complex og ambiguous” (flygtig, usikker, kompleks og tvetydig) – med andre ord en beskrivelse af vores moderne, hæsblæsende verden. Vores tid er præget af usikkerhed, hele vejen fra forholdene på markedet til vores privatliv. Så hvordan håndterer mennesker og virksomheder en VUCA-verden? Det korte svar er: Ved at tilpasse sig og ved at lære, hvordan man tilpasser sig. 

Opkvalificering og omskoling

Men hvordan skaber vi plads til læring i en verden, der er i hastig bevægelse? Digitaliseret læring er ét af svarene. I et tidligere nyhedsbrev skrev vi om læring i arbejdsflowet, og andre taler om læringsagilitet. Digital læring giver mulighed for både at lære og tilegne sig nye færdigheder, undervejs i processen. Det har aldrig været lettere at tilbyde medarbejderne relevante kurser skræddersyet til deres behov, og give dem det, de har brug for, når de har brug for det.

Læring er vækst

Engang for længe siden har du sikkert nydt at lege og lære bare for selve oplevelsens skyld – den simple spænding ved at opdage noget nyt og tilegne sig en ny færdighed. Læring har stor værdi i sig selv, men det har også en akkumulerende effekt, der spreder sig i relationer og organisationer. Det gavner både medarbejderne og væksten i den samlede organisation. 

Hos TicTac gør vi det muligt for organisationer at digitalisere deres læring. Kontakt os, hvis du vil vide mere om; Læringsplatforme – Docebo og GO+ eller Indholdsudviklingsværktøjer – Articulate og Vyond.

Eller kontakt os, hvis du vil høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at udvikle et skræddersyet eLearning-kursus. Kontakt os på [email protected]

I er velkommen til at kontakte os

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.

×

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.