5 tips til at skabe jeres eget bæredygtighedsakademi

14 november, 2022 in E-learning

At gennemføre større strategiske omstillinger er komplekst og ressourcekrævende. Det er ofte top-down-styret og svært at anvende i hverdagen blandt medarbejderne. 

TicTac Learn har de seneste år fået mange forespørgsler om netop bæredygtighed, og hvordan vores kunder kan sammensætte en strategisk omstillingspakke, der rent faktisk får alle interessenter til ikke bare at arbejde på en anden måde, men også ændre adfærd omkring bæredygtighed. TicTac Learn har været med til at udvikle alt fra koncept og strategi for et bæredygtighedsakademi til rent faktisk at udarbejde alt indhold og levere for adfærdsændringer i organisationen. Hvordan vi arbejder, afhænger af, hvilke vilkår en organisation har i form af ressourcer, teknologi og kompetence.

For at dette skal lykkes, giver TicTac 5 tips til udvikling af et succesrigt bæredygtighedsakademi og en vellykket bæredygtighedsstrategi i en organisation:

  1. Hav en tydelig strategi. Strategien skal desuden være knyttet til faktiske adfærdsændringer og de faktiske mål, som jeres organisation ønsker at opnå. Den skal gennemsyre alle enheder i jeres organisation. 
  2. Udpeg en projektleder. Når strategien og målene er forankrede, er tiden kommet til at udpege en stærk projektleder, som kan drive projektet på tværs af funktioner og som har indblik i de forskellige enheder. 
  3. Skab rejsen. Nu begynder den kreative del med udgangspunkt i målene og målgrupperne. Hvordan skal videnrejsen se ud? Identificér udfordringer og frem for alt muligheder. Knyt disse til KPI’er og resultater allerede nu. 
  4. Sørg for at have de rette værktøjer til at skabe rejsen. Med den rigtige platform og de bedste værktøjer til at udvikle indhold bliver det både sjovere og enklere at gennemføre visionen og skabe et lettilgængeligt akademi, som tiltrækker målgruppen. Hvis værktøjerne og ressourcerne er tilgængelige internt, kan I påbegynde udviklingen med det samme. Hvis ikke, så spørg en leverandør til råds, og uddelegér arbejdet til eksterne konsulenter. 
  5. Se bæredygtighedsakademiet som en rejse, der aldrig ender. Deltagerne vil selvfølgelig gennemføre denne rejse. Men strategiske omstillinger sker ikke fra den ene dag til den anden. Fortsæt med at udskifte og lancere nye versioner for at bringe organisationen videre til det næste niveau. 

I er velkommen til at kontakte os

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.

×

I er velkommen til at kontakte os

Udfyld med dine oplysninger så kontakter vi dig.